söndag 18 juli 2010

Del #15 - Shanghai GirlsDet sägs att flickor i Shanghai är längre, snyggare och mer "open minded" (läs. lättfotade) än i resten av Kina. Björnen besökte några svettiga klubbar i staden och kan intyga att så verkar vara fallet. Här festar folket som om det vore sista kvällen innan bubblan spricker.

Kanske är det drömmen om ett ännu festligare liv som får många av dessa tjejer att söka sig till västerlänska män. I landet med tvåsiffrig tillväxt gäller det visst att investera i rätt förhållande. Björnen skummar igenom boken "Shanghai Girls - Uncensored & Unsentimental" av Mina Hanbury-Tenison och förklarar deras taktik.I boken intervjuas en kinesisk kvinna vid namn Lan Lan som gjort det till sin grej att gifta sig rikt. Tre gånger har hon hunnit gifta sig, varje gång med en rikare man än den förra. Lan Lans berättelse är rak, ocensurerad och full av handfasta tips om man vill följa i hennes fotspår. Björnen sammanfattar:

  1. Börja i tid och försök redan i 20-års åldern hitta någon äldre västerlänning med dåligt självförtroende.

  2. Gift dig med den äldre osäkra mannen från väst och ge honom max 5 år och inga barn. På så sätt hinner du bygga upp en exklusiv garderob, lära dig beställa Perrier mineralvatten och hur du ska bete dig på exklusiva restauranger. Men framför allt ges du tillgång till olika sociala sammanhang där du kan träffa mer framgångsrika män.

  3. Sex. Var medveten om att det som krävs av dig är att du ställer upp på sex med din oattraktiva äldre man - lär dig leva med det.

  4. Samvete. Ha inte dåligt samvete när du gifter upp dig. Du har givit mannen de bästa åren i hans liv och minnen för resten av livet.


Författaren noterar däremot att dagens "Shanghai Girls" förmodligen kommer från mindre städer än Shanghai.

Björnen tänker på Shanghai-baserade modedesignern Helen Lee och hennes t-shirts med trycket "I'd rather be crying in a BMW than laughing in a Santana" och undrar vad som egentligen hände med kärleken (för annat än pengar) i Kina?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar