torsdag 22 juli 2010

Del #28 - Hot Pot

Att äta hot pot är ett måste i Shanghai. Björnen hade blivit tipsad om restaurangen Hai Di Lao Huo Guo i just detta syfte. Tips från kvalificerade personer bör man ju alltid kolla upp, tänkte Björnen och gick dit.





Björnen valde en så kallad ying yang soppbas, döpt efter att den är uppdelad i en "vit" mildare del och en "svart" starkare del.







I soppan doppar man sedan kött, svamp, grönsaker och Björnens favorit: hemmagjorda köttbullar. Är man kines doppar man även grishjärna, konstiga fågelägg och fiskhuvud. Tur för Björnen att han inte är kines.

Man ges även möjlighet att blanda sin egen dippsås. Björnen blir sjukt nöjd med sin XO remix (feat. färsk hackad koriander och vårlök, färsk riven vitlök och hackade jordnötter).



Restaurangen är gigantiskt. Björnen försöker räkna rummen men de tar aldrig slut. Trots storleken är maten utsökt och servicen snabb, effektiv och klanderfri. På toaletten blir Björnen uppassad så till den vida grad att (efter toalettbesöket) hjälper servicefolk honom sätta på kranen i vasken, ger honom tvål att tvätta sig med och torkar sedan Björnens tassar. Mycket uppskattat, enligt Björnen.



Men mest imponerad blir ändå Björnen av det gigantiska väntrummet där man väntar på bord. Här finns gratis lekrum åt barnen, kinesiska brädspel, internetcafe och tjejer erbjuds till och med manikyr medan de väntar och fyller i sina beställningsformulär. Bra där, säger Björnen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar