Även om man fortfarande kan mumsa i sig oxpung, orm, skalbaggar och kräftor här, anser Björnen att det tappat sin charm.
fredag 16 juli 2010
Del #8 - Donghuamen nattmarknad
För inte allt för länge sedan var Donghuamen nattmarknad en unik och pittoresk upplevelse där man kunde botanisera bland de mest obskyra maträtterna i Kina. Det var en brokig, högljudd och levande marknad - av kineser, för kineser. När intresset för marknaden ökade bland tillresta och turister tog Kinas svar på Göteborg & Co, KKP beslutet att göra om gatan till evenemangsstråk och i och med detta även förpacka om nattmarknaden till vad den är idag: en turistanpassad och hygienisk matinrättning med identiska matstånd i vit metall, upplysta av identiska röda rislampor längst hela gatan och fasta öppettider (stänger nu redan 24.00).



Även om man fortfarande kan mumsa i sig oxpung, orm, skalbaggar och kräftor här, anser Björnen att det tappat sin charm.
Även om man fortfarande kan mumsa i sig oxpung, orm, skalbaggar och kräftor här, anser Björnen att det tappat sin charm.
Etiketter:
Donghuamen,
historia,
KKP,
mat,
nattmarknad,
oxpung,
Peking
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar