onsdag 21 juli 2010

Del #23 - Expo 2010

På cityfestivalen för världsmusik, Expo 2010, är köerna till konserterna så långa att Björnen får nöja sig med att beskåda alla de spektakulära scenerna lite från avstånd.

Björnen fick känslan av att den danska scenen var någon form av drive-in-scen för cyklar, där man skulle cykla runt, dricka öl och kolla på olika filmer på storbildsskärm. I källaren finns en chillout-avdelning med pool där man kan hänga med en dansk sjöjungfru, vilket Björnen också gör. Hon berättar att det hade varit problem med cyklarna när det hade regnat och att många skadat sig och nästan kört in i henne. Stackars lilla jungfru, tänker Björnen.

Svenska scenen var rena rama lekplatsen, men Björnen bangar aldrig en rutschkana.Den turkiska scenen var väldigt tråkig, men vid ingången stod en svettig turk i fes och serverade glass, och det är ju alltid kul, tycker Björnen.Den brittiska scenen såg tuff ut men mjuknade neråt kvällen då Björnen fick trösta den med en fotografering och flertalet komplimanger.Vid Holländska scenen trivs Björnen bäst. Här blinkar ljuset, djuren tillåts ströva fritt i det konstgjorda gräset och det råder en allmänt slapp och lagligt knarkig stämning som Björnen tycker så mycket om.Ingen festival utan mat. Backstage på den spanska scenen bjuder Björnens vän Pedro Larumbe på paella och sangria. Björnen letar febrilt efter sin bättre vän Esteban utan framgång.

Björnen blir även glad över att hans vän Towlie skärpt till sig efter rehab, skaffat ny image, döpt om sig till Haibao och fått ett jobb som maskot för Expo 2010. Anyone wanna get high on life?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar