söndag 25 juli 2010

Del #35 - Taikang LuOmrådet Tian Zi Fang Creative Industry Park i Shanghai, mer känt som Taikang Lu, påminner Björnen om Nanluoguxiang i Peking. Men här är det inte frågan om omgjorda hutonger, utan omgjorda long tang med massor av mysiga trånga gränder och passager. Tyvärr är näringsidkarna här, precis som i Nanluoguxiang, lite väl inspirerade av Kiviks marknad.

Men skit i det, säger Björnen och besök Seven Shi på Shanghai Code, som säljer och ställer ut nördiga kinesiska second hand-glasögon producerade mellan 1960-1990, samt tibetanska butiken Shokay som säljer handgjorda produkter av yak som sägs vara av högre kvalité än kashmir. Ett köp här stödjer de traditionella yak-herdarna i Himalya. Björnen leter febrilt efter en schysst yakcardigan samt mjuka handstickade sushibitar, men det är inte säsong för tröjan och barnleksakerna är slut.

Björnen stöter även på en söt socialistflicka, men språkförbistring uppstår och samtalet rinner ut i rännstenen.Utöver yak-kläder hittar man även tibetansk hermafroditkonst i området.Nu när de värsta monsun-regnen är över tvättar folk sina höstkläder. Det ska börjas i tid, tänker Björnen och torkar svetten från pannan.I ett skyltfönster skymtar Björnen ett bekant ansikte. Inte konstigt att man knappt kände igen honom i rollen som Haibao, tänker Björnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar